eMISIJA

Prašičja gripa in teorija zarote zavita v teorijo zarote

objavil dne 09.11.2009 ob 23:00, v kategoriji Aktualno

Cepiti se ali ne cepiti se?

Cepiti se ali ne cepiti se?

V zadnjem času je prašičja gripa zagotovo ena najbolj vročih tem vseh elektronskih in tiskanih medijev in zato sem se odločil, da bo tudi moj prvi prispevek na tem blogu obravnaval to tematiko. Vendar ne na povsem običajen način. Razkril bom namreč teorijo, ki je doslej ni objavila še nobena televizija, o kateri ni pisal še noben časopis in na možnost obstoja katere, si ne upamo niti pomisliti… pa vendar… dandanes je vse mogoče.

In kaj sploh je prašičja gripa? Najpogostejši povzročitelj prašičje gripe je virus influence tipa A (znan tudi kot H1N1), baje izdelan v farmacevtskih laboratorijih v skrajno nečedne namene o katerih bom več napisal v nadaljevanju. Znaki okužbe z novo gripo so načeloma zelo podobni znakom okužbe z navadno (vsem dobro znano prijateljico) sezonsko gripo. Toda cepivo, ki nas baje obvaruje pred navadno človeško gripo, nima učinka na prašičjo. Še bolj škandalozno je to, da se ti poredneži od prašičev, ki naj bi uradno prenesli vso zadevo tudi na človeka, z veseljem okužijo z različnimi vrstami virusov in nato dobimo nekakšen genski koktajl prašičje/ptičje/človeške gripe, ki je še hudobnejša in zlobnejša.

Strokovnjake skrbi predvsem hitro širjenje novega virusa in bojazen pred globalnim izbruhom pandemije, ki bi lahko bila usodna za precejšnje število ubogih nemočnih zemljanov. In tukaj se pojavi naš odrešitelj s pomenljivim imenom Tamiflu (ne sliši se tako mogočno kot Superman ali Batman toda nič zato). Tamiflu je namreč junaško zdravilo, ki nam pomaga, da prašičjo gripo preživimo, če smo imeli to nesrečo in smo jo staknili med potikanjem po tujih deželah (oziroma odslej tudi doma). Toda v vsej zgodbi je učinkovitost Tamifluja pod vprašajem. Strokovnjaki namreč veliko več stavijo na cepivo, ki naj bi človeka obvarovalo pred prašičjo gripo in vsemi zapleti, ki jih le ta pripelje s seboj. Cepljenje priporočajo prav vsem… cepljenje je namreč dobro, cepljenje je koristno in cepljenje je varno… Še posebej za otroke, starejšo populacijo, kronične bolnike, zdravnike in vse, ki imajo pri svojem delu in v svojem življenju stik z ljudmi. Hmmm, najbolje, da zadevo posplošimo in uvedemo obvezno cepljenje za celotno človeško populacijo.

Na tem mestu pa se začnejo nad vso zadevo zgrinjati temni oblaki največje konspiracije vseh časov. In kot vedno, nekje v zakulisju obstajajo borci za človekove pravice, ki bodo poskrbeli, da bodo vse zamolčane skrivnosti prišle na dan in bo človeštvo spoznalo umazane načrte, ki so se pripravljali v ozadju. In kakšni so ti načrti? Kaj je z novim cepivom tako zelo narobe, da ga odločno odsvetujejo? Cepivo naj bi na trg prišlo nepreverjeno in nepreizkušeno. Njegovih stranskih učinkov ne pozna nihče in jih bomo spoznavali še dolgo let po cepljenju… seveda tisti, ki jih gospa s koso ne bo obiskala takoj po cepljenju. Poanta cepljenja naj bi bila v globalni zaroti visokih vladnih predstavnikov in ostali svetovnih pomembnežev, ki v sodelovanju s farmacevtskimi podjetji (vso to zarotniško množico bomo v nadaljevanju imenovali temni možje) pripravljajo naravnost strahoten načrt proizvodnje biološkega orožja, v obliki cepiva proti prašičji gripi, z namenom zmanjšanja svetovne populacije. Bistvo vsega škandala je torej v tem, da se nam pravzaprav ni treba bati virusa temveč cepiva proti njem.

Preplah, panika, zmedenost, neodločnost… kaj nam je storiti? Cepiti se, ne cepiti se? To je sedaj vprašanje.

Kaj pa, če so ti glasniki človekove besede in borci za naše pravice le lutke, ki se ne zavedajo svoje tragične vloge v vsej zgodbi? Kaj, če gre za spretno zastavljen načrt, ki ga vodijo temni možje s prej opisanim namenom zmanjšanja svetovne populacije, vendar na veliko bolj prefinjen način? Dejstvo je namreč, da virus prašičje gripe obstaja in da cepivo proti njemu prav tako obstaja. Dejstvo je tudi, da prav vse vladne organizacije, farmacevtske družbe in zdravstveni sistem cepljenje priporočajo in ga podpirajo. Še največje dejstvo pa je, da slab glas seže dlje od česarkoli drugega. In slab glas o nevarnosti cepiva se širi s svetlobno hitrostjo in na svoji poti bo zagotovo naletel na številne privržence, ki se bodo cepljenju odločno uprli. In temni možje bodo na ta način dobili svojo populacijo za odstrel… odstrel z virusom in ne cepivom. Še najbolj bizarno v vsej zadevi pa je to, da bodo na tak način temni možje popolnoma kriti… še več… temni možje bodo junaki, ki so cepljenje priporočali in rešili življenje tistim, ki so jih hoteli poslušati.

Kaj pravite? A ne zveni vse skupaj kot odlična zgodba za hollywoodski film?

:, , , Povej naprej

4 komentarjev na objavo

 • Darko Modri

  Zanimivo razmišljanje, še posebej zadnji odstavek. Seveda, vse teorije so možne. Katera teorija pa drži, bomo pa videli v roku 1-2 leti. Jah, človek takole kar fejst grunta ali cepiti se ali ne, ali boš preživel ali ne. Jaz osebno se bom vdal v usodo z necepljenjem, pa ne zaradi teh teorij, tako pač čutim.
  LP

 • Čebel'ca

  Dejansko daješ na voljo, da je oboje dobro in oboje slabo. Res izgleda kakor H zgodba. Vprašanje je: kateri scenarij je pravi za posameznika? Cepiti se ali ne?
  Zadnjič sem na tv slišala komentar nekega biologa, ki je rekel, da smo dejansko poskusne miši na katerih naj bi se ugotovilo kako cepivo učinkuje??? ..HALO?!
  Po drugi strani pa spet: KOMU VERJETI???? Če bi se poklicno igrala v laboratoriju, bi najbrž več vedela in lahko kaj ljudem svetovala… (seveda ne na slovenski foušarijski način – saj veš, naj sosed krepa) ampak tako, žal.. Jaz se odločim ne cepiti. Se vidimo čez nekaj let na blogu – tisti, ki preživi, seveda. 😉

 • Sanja

  Zanimivo,tko nekako podobno sem tudi sama razmišljala, pa vendar.. kaj zdaj? Go with the flow in se cepiti ali se “boriti do konca”…? Kaj pa čaka naše otroke???

 • Robi

  A boš napisal kej novega? :)

Komentiraj

Iskalnik

V iskalno polje vnesite vašo poizvedbo:

Še zmeraj ne najdete, kar ste iskali? Oddajte komentar na objavo ali me kontaktirajte!

Obiščite tudi...

Moje spletne strani...