eMISIJA

Že res, da Slovenija ima talent… upam le, da ga bodo videli tudi slovenci

objavil dne 06.06.2010 ob 17:19, v kategoriji Aktualno, Glasba, Mediji, Zabava

Maja Keuc

Maja Keuc, zagotovo ena večjih talentov v Sloveniji, osebno moja favoritka za zmago. Slika: POP TV.

Pa smo tu, nekaj ur nas loči od velikega finala oddaje Slovenija ima talent. Priznati moram, da sem bil v samem startu kar malo skeptičen glede smiselnosti takega šova pri nas, toda navsezadnje sem ostal prijetno presenečen nad kar veliko množico novo nastajajočih in izjemno obetajočih zvezdnic in zvezdnikov. Seveda sem bil tudi šokiran nad še večjo množico čudakov, frikov, samooklicanih talentov in podobnih (samozavestnih) osebkov, ki so oder “Talentov” zamenjali za cirkuško areno… ampak, pustimo jih živeti. Smo se vsaj imeli možnost zgražati, obrekovati (slovenski najljubši hobi) in nekaterim tudi pošteno nasmejati. Največje razočaranje celotnega šova pa so zagotovo bile skrajno nenavadne odločitve občinstva (glasovalcev) in tako imenovane “strokovne” žirije. Upam, da ostane pri pretekliku, in da bosta razsodnost in zdrav razum vsaj danes pregnala meglo in zaslepljenost iz glav občinstva oz. gledalcev, ki nameravajo glasovati.

Že od samega začetka oddaje je bila marsikatera odločitev žirije in gledalcev zame nerešljiva uganka, toda preko ene poteze pa resnično ne morem… in to je 7-letna cutie, charming, sweetie mala princeska Lina. Ljudje, bodite no resni! Gre za oddajo v kateri izbiramo talenta in ne najbolj sladkega otroka v Sloveniji… in resnici na ljubo, vprašanje je, če bi tudi v tej kategoriji lahko zmagala. Da me ne bi kdo narobe razumel, nič nimam proti sami deklici. Jezi me pa ves pomp, ki se je okoli nje ustvaril za prazen nič. To kar je pokazala ni talent temveč malo (ma res malo) nadpovprečno otroško dretje… in to dretje je prišlo v finale… Saj je vendar še deklica… deklica, ki bo postala najstnica in bo doživljala spremembe kot vsi najstniki… In te spremembe se bodo odražale tudi na njenem glasu in nenazadnje tudi na njenih željah in ambicijah. Ne vem kako sploh lahko žirija in gledalci sodite o njenih pevskih sposobnostih… točno v tem primeru bi “strokovna” žirija morala svetovati Lini in njenim staršem, naj se vrnejo čez nekaj let. In če že sodimo po njenem sedanjem pevskem talentu, je tudi ta bolj majav… nenazadnje je v polfinalu popolnoma zgrešila besedilo pesmi My Heart Will Go On… pa je vseeno pristala v finalu in to kot ena favoritk za zmago.  Ne, ne razumem njenih staršev (ki tako mladega otroka rinejo v tako medijsko zadevo in to najbrž zaradi lastnih interesov) , ne razumem “strokovne” žirije (ki je by the way starejšemu predstavniku iz kategorije mlajših kandidatov na talentu svetovala, naj se vrne nekaj let kasneje – govorim namreč o imitatorju Michaela Jacksona, ki je kljub kiksom bil boljši od Line – njo pa dobesedno za prazen nič dvigajo med zvezde), ne razumem gledalcev (ki glasujejo za Lino ker je najlepša, ker je princeska, ker je cukrček, ker je nasmejana in zaradi podobnih osladnih razlogov, očitno pa ne razumejo smisla same oddaje)… Res žalostno.

Seveda je na vsakem posamezniku odločitev, če bo glasoval in za koga bo glasoval. Ne zdi se mi pa pošteno, da bi med tolikimi res dobrimi in talentiranimi predstavniki zmagala neka čisto povprečna deklica… in to zaradi še bolj bednega razloga… ker je sladka. To bi bilo naravnost za… bruhat!

In zakaj privoščim zmago Maji Keuc? Ker poje bolje od vseh predstavnic in predstavnikom že uveljavljene slovenske glasbene estrade, ker ima dodelane nastope in telesno gestikulacijo, ker se kljub zavedanju svojega neverjetnega talenta ne meče v ospredje in želi resnično narediti nekaj kvalitetnega in nenazadnje ker ima čisto zares možnost uspeti tudi na tuji glasbeni sceni. Kakorkoli se že nocoj izide, verjamem, da bo uspela in nestrpno pričakujem njen prvi album.

:, , , Povej naprej

4 komentarjev na objavo

 • Milan Čulibrk

  Moji upi so bili zaman… Pri toliko dobrih točkah je zmagala najbolj bedna in pocukrana. Mislim, da gledalci niso dojeli pomena tega šova in glasovali za nekaj, kar nikakor ni point tega šova. Žalostno… Vsem ostalim (ta pravim finalistom in moralnim zmagovalcem), predvsem pa Maji Keuc in skupini Maestro, želim veliko uspehov v nadaljnji karieri… verjamem, da boste še naprej uspešni ne glede na današnji izid.

 • fiki

  Mislim, da so na finalnem nastopu (kar se glasbenih točk tiče) skoraj vsi razočarali. Edina izjema je bil uni tipo, ki je res odpel fantastično in se je na odru tudi obnašal kot pravi pevec (no, malo manj poljubčkov bi lahko pošiljal). Ostali pa so bodisi fušali (še največ prav zmagovalka), ali pa so izbrali “napačno” pesem (Maja Keuc), ki ni poudarila njihovega talenta.
  Med plesnimi skupinami pa so bili tako Maestroti kot tisti akrobati res ful zanimivi, ampak menim, da so bili že v štartu hendikepirani – nekako se mi zdi, da je pozornost bolj usmerjena na pevce, ker se v končni fazi prodajajo preko več različnih multimedijskih kanalov (npr. radio).

 • Maja

  Maja vse čestitke za Emo2011 upam da boš še naprej takšna in še nekaj je.
  .
  .
  .
  ..
  .
  .

  .
  .
  S to pesmijo lahko zmagamo pravzaprav moramo ker se mi zdi odbito kull res vse čestitke <3 !!

 • Lenaccima

  preberite celoten blog, kar dober

Komentiraj

Iskalnik

V iskalno polje vnesite vašo poizvedbo:

Še zmeraj ne najdete, kar ste iskali? Oddajte komentar na objavo ali me kontaktirajte!

Obiščite tudi...

Moje spletne strani...