eMISIJA

O avtorju

Milan Čulibrk

Milan Čulibrk

Draga bralka, dragi bralec. Pozdravljeni in dobrodošli na blogu eMISIJA. Moje ime je Milan in glede na obseg mojih zanimanj lahko predvidevam oziroma upam, da bodo prispevki na tem blogu našli kakšnega zadovoljnega bralca. Računalništvo, tehnologija, znanost, umetnost, fantastika, zabava in še kaj bi se našlo med temami, ki me zanimajo in o katerih bi rad delil mnenje z vami, iz dneva v dan naraščajočo internetno populacijo.

Kot že napisano, zanima me veliko stvari in vedno se rad naučim kaj novega, če le ni pod prisilo (beri šola). Že vrsto let se ukvarjam z računalništvom, grafičnim oblikovanjem, internetnimi tehnologijami, raziskovanjem spleta in preizkušanjem raznorazne programske opreme. Obožujem filme in glasbo, nor sem na določene veje znanosti, kot je raziskovanje vesolja in vse kar je z njim povezano. Rad opazujem svet okoli sebe, hodim v naravo in uživam v lepotah, ki nam jih ponuja. Veliko hodim, tečem, plavam, občasno smučam in obiskujem fitnes. Nekoč sem tudi ogromno prebral toda danes, ob službi in vseh ostalih aktivnostih, preprosto ne najdem časa. Govorim slovensko, italijansko, angleško in hrvaško.

Kratek življenjepis

Rojen sem 23. julija 1980 ob 4:45 zjutraj v Kopru. Moje astrološko znamenje je lev, Kitajci pa bi rekli, da sem opica in sem zato družaben, zabaven, bister, spreten, preudaren, vsestranski, pozoren, prepričljiv, živahen in bujne domišljije. Moje slabe strani naj bi bile kritičnost, nečimrnost, objestnost, domišljavost, potuhnjenost, maščevalnost, zvitost, površnost, plehkost in nepotrpežljivost. No ja, strinjam se z vsemi dobrimi stranmi, pri slabih pa jih nekaj delno res drži, nekatere pa mi sploh ne pristajajo.

Med leti 1987 in 1995 sem obiskoval Osnovno šolo Antona Ukmarja v Kopru. Leta 1995 sem se vpisal na Srednjo ekonomsko in družboslovno šolo v Kopru na program trgovec-prodajalec in ga leta 1998 uspešno zaključil s prav dobrim uspehom. Nato sem še dve leti na isti šoli obiskoval program za ekonomsko-komercialnega tehnika in ga leta 2000 prav tako uspešno zaključil s prav dobrim uspehom. Po tem sem še eno leto obiskoval maturitetni tečaj na Gimnaziji v Piranu.

Leta 2001 sem zapustil domače gnezdo in se odpravil v Ljubljano kjer sem se vpisal na Fakulteto za računalništvo in informatiko na visokošolski strokovni program Računalništvo in informatika. V drugem letniku sem se odločil za smer Programska oprema. Med študijem užival v lagodnem študentskem življenju in se že ob koncu drugega letnika kot študent zaposlil na Banki Koper.

Februarja 2006 sem se redno zaposlil v Banki Koper v takratnem Oddelku kartičnega poslovanja Activa. Delati sem začel pri projektih varne elektronske trgovine, pri razvoju infrastrukture pametnih kartic, brezstičnega plačevanja, spletnega bančništva in PKI infrastrukture. Razvijam, oblikujem in urejam tudi spletni strani kartičnih sistemov Activa in American Express Slovenija.

Trenutno sem zaposlen v mednarodnem podjetju za razvoj in procesiranje plačilnih kartic Intesa Sanpaolo Card, ki je nastalo avgusta 2009 kot združitev procesnega centra Activa Banke Koper, procesnega centra PBZ Card Privredne banke Zagreb in podjetja Centurion iz Ljubljane. Trenutno delam na istih projektih kot v Banki Koper.

Iskalnik

V iskalno polje vnesite vašo poizvedbo:

Še zmeraj ne najdete, kar ste iskali? Oddajte komentar na objavo ali me kontaktirajte!

Obiščite tudi...

Moje spletne strani...